Re-post

2014-08-25 @ 17:36:18
Re-post från alexandrawirgart.blogg.se

Hästens alla blodkärl i ansiktet. Källa = här.
 
"Här ser vi även tandraderna och hästens skalle, vilket också gör det hela spännande! Visst är det otroligt häftigt när man ser alla blodådror i hästens ansiktet? Här pumpas det ut i vackra mönster innan det gör en liten fin U-sväng i blodådrornas ändar. Det som styr vårt blods väg är väldigt vackra virvelmönster som uppstår när det pumpas till och från hjärtat. Blodet flyter inte bara fram och tillbaka som tidvatten genom ådrorna, utan det är mycket mer komplicerat än så. Hjärtat är inte bara en pump, utan har faktiskt ett eget minne.
 
Som alla vet så blir blodflödet sämre om man pressar igen en blodåder, och ju fler vi stoppar flödet i, ju värre blir det. Den slutsatsen är ju väldigt simpel. Och alla vet att cellerna får sämre prestanda när blodet inte syresätter dem.
 
Det här är en av flera anledningar jag tycker två fingrar nästan är för hårt när man spänner en nosgrimma. Det är också en väldigt bra tankeställare när det kommer till bettlösa alternativ. Hur placerar man ett huvudlag så bra som möjligt?" 

Tycker att det är en väldigt intressant bild där du i svart och vitt får upp en av anledningarna till varför jag inte vill spänna åt en hästs nosgrimma särskilt hårt. Mickos kapson kan jag få in minst en hand under, den glider en aning men han får större rörelsefrihet för munnen och kan därför bearbeta (ni kanske har sett/hört om att hästar tuggar när de bearbetar saker?) sakerna jag lär in bättre. Sedan hade jag ju aldrig velat ha något hårt spänt om min mun när jag skulle göra någonting, så vad ger mig då rätten till att utsätta min häst för det? :) 


RSS 2.0